Renume. Miliardarul este cunoscut pe Coasta de Azur pentru sumele fabuloase pe care le cheltuie in vacante Satisfactie. Miliardarul a lasat de inteles ca nu va pastra sticla, chiar daca valoarea ei creste exponential, ci o va consuma impreuna cu sotia Festin. La cina festiva de la Ramada Nord s-a servit homar „Thermidor” si piept de rata „Belle France” CANCAN a aflat identitatea miliardarului bucurestean care a platit 260 de milioane de lei vechi pe o sticla de sampanie. „Vedeta” Dom Perignon White Gold Jeroboam, din 1995, intr-o prezentare de exceptie, o sticla de trei litri imbracata intr-o foaie fina de aur alb de catre casa de bijuterii Chaumet, a intrat in posesia lui Eduard Ursescu, personaj binecunoscut in cercurile oamenilor cu averi de multe zerouri. Fiu al fostului sef al restaurantului-crama „Moldova” – local cu o cota incredibila pe vremea lui Ceausescu, Eduard a preluat dupa 1990 afacerile familiei, iar in anii care au urmat, veniturile lui au atins cifre fabuloase. De altfel, gratie vacantelor exotice de pe Coasta de Azur, unde are un stil princiar de a plati, miliardarul si-a capatat porecla „Edy of Romania” si reputatia de mare cheltuitor: sute de mii de euro „sparte” in numai cateva zile. Iar masina omului de afaceri este una pe masura: un Rolls Royce. Revenind, asadar, la sampania pe care „Edy of Romania” si-a „adjudecat-o”, trebuie spus ca inclusiv cadrul in care miliardarul a intrat in posesia valoroasei sticle a fost unul de exceptie. Pe terasa hotelului Ramada Nord, evenimentul organizat de grupul De Silva (unic importator de Dom Perignon in Romania) si Moet Hennessy l-a avut ca maestru de ceremonii pe Dragos Alecu, un promotor al bucatariei si bauturilor de mare clasa si cel care l-a adus in Romania pe Bruno Clement, regele trufelor. Cina festiva in cinstea lui Ursescu, insotit de sotia sa, Diana, a fost un regal al gurmanzilor. S-a servit homar „Thermidor” si piept de rata „Belle France”, udate din belsug cu sampanie Dom Perignon si cognac Hennessy Paradis. Pretioasa sampanie care-i apartine acum lui „Edy of Romania” face parte dintr-o editie limitata, iar in timp valoarea unei astfel de sticle creste exponential, motiv pentru care este foarte apreciata de colectionari. Totusi, Ursescu a lasat de inteles ca a ales sa nu pastreze sampania, ci sa se delecteze cu ea. (M.P.)